Haapsalu annab üle kaks Hans Alveri nimelist preemiat

Hans Alveri preema 2010 antakse üle Haapsalus, 12. aprillil, kell 15.00 Läänemaa Muuseumis, Kooli 5.

Haapsalu muinsuskaitseklubi asutas 1989. aastal Hans Alveri nimelise preemia, mida antakse igal aastal eraisikutele ja firmadele, kes on Haapsalu kaunimaks muutumise heaks oma panuse andnud. Esimene preemia anti Seitsmendapäeva adventistide kogudusele Promenaadil asuva õigeusu kiriku taastamise eest. Preemia antakse kätte traditsiooniliselt iga aasta Hans Alveri sünnipäeval 11. aprillil, või selle järgneval või eelneval tööpäeval.

Hans Alver oli Haapsalu linnapea aastatel 1929 – 1940. Tema panus Haapsalu väljakujundamisel rahvusvaheliselt tunnustatud kuurortlinnaks on väga suur. Alveri linnapeaks oleku ajal hakati korraldama iga-aastasi võistlusi majade ja aedade nägusamaks muutmiseks.

Tänavu annab Linnavalitsus välja kaks Hans Alveri nimelist preemiat:

Eesti Rahvusringhäälingu ja Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse ühisprojektile, mille tulemusena valmisid haiglas kõnnilabori ruumid ning paigaldati kliiniline kõnni- ja liikumislabor.
„Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus on tänulik tunnustuse eest, mis talle osaks on saanud. Koostöös Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti rahvaga sai võimalikuks patsientide raviks ja diagnostikaks vajaliku ravikeskkonna oluline arendamine. Kogu investeeringu maht oli kokku ligikaudu seitse miljonit krooni, millest umbes poole moodustasid „Jõulutunneli“ abil kogutud annetused. Läbi populaarse telesaate tutvustati Eesti rahvale Haapsalut, kui kaasaegset ja puudega inimese sõbralikku linna. Mugav ja turvaline elukeskkond on taastusravihaigla juhatuse esimehe Priit Eelmäe arvates sobivad sõnad iseloomustamaks Haapsalut. Haigla kavatseb ka edaspidi panustada elukeskkonna parandamisse ja aktiivse eluviisi propageerimisse. Nimelt toimub juba mitmendat aastat heategevuslik teatejooks, millega kogutakse raha et luua unikaalne ratastooli mängupark.“(Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus)

OÜ-le Eppmaria ning OÜ-le Kunstigalerii Haapsalu kohvikukultuuri arendamise ja galeriimaja renoveerimise eest.
„Kuigi igapäevaseid toimetusi tehes sellistele asjadele mõelda ei jõua, on igasugune hea sõna südantsoojendav ning indu tekitav. Hans Alver on suur eeskuju, seda ka aastakümneid hiljem. On au olla temanimelise preemia laureaat. Ühelt poolt see innustab ning teiselt poolt kohustab jätkama valitud rada ja vastu võtma uusi väljakutseid. Epp Maria Galerii pere tänab üles näidatud usalduse eest.“ (Epp Maria Galerii)

Täiendav informatsioon:
Maire Uusen
Kultuuri- ja avalike suhete spetsialist
Haapsalu Linnavalitsus
Tel: 53498224
E-post: Maire.Uusen@haapsalulv.ee