PRESSITEADE: Seljaajukahjustusega inimeste spordipäev Haapsalus

HAAPSALU NEUROLOOGILISE REHABILITATSIOONIKESKUSE PRESSITEADE 12.08.2016

Laupäeval, 13. augustil 2016. aastal toimub Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse 5. seljaajukahjustusega inimeste spordipäev. Sel aastal on sündmus mitmeski mõttes ebatraditsiooniline ja omalaadne. Spordipäev toimub taastusravihaigla (Sadama 16) territooriumil – mitte staadionil nagu viimastel aastatel välja kujunenud – ning annab osalejatele võimaluse proovida teistmoodi alasid, näiteks golf, diskgolf ja vibulaskmine. Samuti saab end proovile panna ratastooli vigursõidus ning paintball’i täpsuslaskmises. Spordipäeva korraldamise selle aastane eestvedaja Andres Kukk selgitab: “Spordipäeval on seekord kaks kandvat ideed: tutvustada sporti kui meeldivat vabaajategevust mitte ilmtingimata võistlemist nõudvat hobi ning, tuues mõnusa liigutustegevuse avalikku linnaruumi, näidata kõigile, et ka eriliste toimetuleku vajadustega inimesed on nii mõneski mõttes tavalised.”
Lisaks on ettevõtmine tähelepanuväärne, kuna üritusel kaasalööjate ring on laiem kui eales varem. “Sel aastal on nõu ja jõuga meile abiks Eesti Vibuliit, Kaitseliidu Lääne malev, Läti Golfi Föderatsioon ning Adaptive Golf Latvia. Oleme väga rõõmsad, et inimesed on leidnud võimaluse Haapsalusse tulla ning panustada spordipäeva õnnestumisesse,” tunnustab HNRK juhatuse esimees Priit Eelmäe.
Esimest korda on HNRK spordipäeval ka lastele mõeldud hommikupoolik.
Spordipäeval osalejad on nii sel ajal HNRK-s viibivad patsiendid kui seljaajukahjustusega inimesed üle Eesti.

Täiendav info:
Andres Kukk